Mi is az a furminátor?

Kisállattartásnál sok elengedhetetlen terméket lehet felsorolni, ez azonban legtöbbször teljesen fajspecifikus. Van nem olyan találmány is ezzel szemben, amit bátran használhatunk többfajta állat esetében is. Most az egyik ilyen remek univerzális állatbarát termékről, a furminátorról fogok írni. Ez egy remek kis termék, konkrétan kisállatkefe, amit a kedvencünk még meg fog hálálni. Talán elsőre nagyon egyszerűnek tűnik ennyit mondani róla, azonban ez nem csak egy egyszerű kefe, amit bármelyik boltban be lehet szerezni. A furminátor segíthet a kisállataink kényelmes életének előállításában. Ez egy újtípusú állatkefe, ami kifejezetten az ajszőr és az elhalt szőr kiszedését segíti elő, végzi el. A szőrt nem vágja, nem is trimmeli azt, tényleg kifejezetten arra alkalmas, hogy a már nem élő szőrzetet eltávolítsa. Kiváló választás nyulaknál, rágcsálóknál. Segíti a szőrzet természetes megújulását. Erre nagy szükség van a folyamatos növekedés miatt, így sokkal gyorsabb és problémamentesebb a vedlési folyamat. Ahogy az embereknél, az állatok esetében is érdemes odafigyelni a kültakaró megfelelő ápolására. Nem csak az esztétikai élmény fenntartásában segítség egy furminátor beszerzése.

Miért érdemes furminátort beszerezni?

Rövid és hosszúszőrű nyulaknál elengedhetetlen egy jó szőrkefe. Ennek főleg higiéniai okai vannak, a szőrben sok kórokozó és kellemetlen behatoló képes megbújni, ami megbetegíti az állatot, időnként anélkül képes akár a halálát vagy súlyos betegségét is okozni, hogy észre sem vesszük. Egy jó szőrkefe, mint a furminátor tehát mindenképpen szükséges egy kisállat eltartásához. Segíti a szőrhullatás csökkentését, ráadásul gyors és egyszerű a kezelése, nem kell technikai zseninek lennie senkinek a használatához, azonban egy egyszerű szőrkefénél sokkal hatékonyabb. A használata teljességgel biztonságos, nem sértheti meg sem az állatot, sem a furminátor kezelőjét, erre kifejezetten ügyeltek a termék kialakításakor. Nem csak a vágást kerüli el a kialakítás, hanem arra is ügyeltek, hogy jól tudjon igazodni az állat alakjához, így képes a legnehezebben elérhető helyeken is hatékony működésre.

Itt tudod beszerezni a furminátort!

A furminátor rendelése mindenképpen olyan oldalról érdemes, ahol biztosan a legjobb minőséget kapjuk. Ha már egyébként is kisállatunk van, az alábbi linken nem csak ezt a terméket, de sok más remek lehetőséget is meg tudunk tekinteni:  https://www.petnet.hu/gyarto/FURminator-169. Ha már a furminátort beszerezzük, érdemes egyúttal több másik terméket is rendelni, így eledelt, játékokat, szükséges kiegészítőket, így ugyanis akár ingyenes házhozszállítást is kérhetünk, és ezeket a felszereléseket egyébként is szükséges lenne beszerezni. Az oldalt nagyon tudom ajánlani, mert megbízható, gyors és csak a legjobb minőséget kínálja.

Milyen tapasztalatok vannak a furminátorral kapcsolatban?

A világban szerte rengetegen használnak hatékonyan furminátort. Nem csak otthoni felhasználásra remek termék, de a szakmában dolgozók is használják nem csak nyulakhoz, hiszen remek szőrhullást csökkentő termék. Kutyakozmetikusok is ajánlják. Mivel sok, a lakásban lakó kisállatnál probléma lehet a szőr hullatása a bútorokon és a szőnyegen, ezért ez a termék remek választás ennek a csökkentéséhez. Így nem kell majd azon aggódnunk, hogy az állat a kanapéról felkelve egy egész macska-mintányi szőrt hagy hátra maga után. A tavaszi, nyári évszakban kifejezetten előnyös a furminátor használata, hiszen ilyenkor vedlenek legjobban az állatok. A téli meleg bundát felváltja a kevésbé dús bunda, ez pedig rengeteg szőr elvesztésével jár, ezért érdemes rásegíteni a folyamatra, amely számunkra is sokkal kevesebb munkát jelent majd (hiszen nem kell a szőrt takarítani), illetve a kisállatnak is sokkal kényelmesebb, hogyha gyorsan meg tud szabadulni a bundájától. Gondoljunk csak magunkra, amikor egy néhány centis hajvágás után az egész fejünk hirtelen könnyűnek tűnik. Ezt élhetik őt ők is, amikor segítünk nekik a felesleges szőrtől való megszabadulásban.

A furminátor használatának szabályai

A terméket csak vedlő állatokon szabad használni, és természetesen csak abban az esetben, ha a szőrük nem csomós, hiszen így könnyen sérülést okozhatunk. A kefét valóban úgy kell használni, mintha egy laza fésülés lenne: nem a bőr, hanem a szőr mentén érdemes az alkalmazása. Mindenképpen óvatos eljárást igényel, különösen a kényes testtájakon, és figyelni kell az állat minden reagálását, legyen az természet-beli, vagy a bőrén tapasztalt elváltozások keretében. Az állatot mindenképpen olyan helyen fésüljük át a kefével, ahol nem zavaró a sok szőr elhullajtása, érdemes tehát az udvar egyik betonfelületét választani, vagy egyéb olyan helyet, ahol a szőrt össze lehet majd seperni.

A furminátor nagyon hasznos kis eszköz, ami segít a kisállatok ápolásában, mind esztétikailag, mind higiéniás okokból érdemes a megvásárlása és a használata, ezért én minden gazdinak ajánlani tudom, akik törődnek az állataik egészségével. Az ára alig több egy egyszerű kefénél, azonban annál sokkal többet tud, így érdemes belefektetni az összeget. Az állatunk még hálás lesz érte.