Az Oakley szemüvegek a sport szerelmeseinek

Minden évben komoly fejtörést okoz nekem az, amikor édesapám születésnapja közeledik. Miután szinte mindene megvan, nagyon nehéz neki olyan ajándékot venni, aminek úgy igazán örül is. Sajnos tisztában vagyok azzal, hogy valóban nagyon nehéz feladat bárkinek is a legjobb ajándékot kiválasztani, de édesapám szempontjából extra nehéz ezt a feladatot sikeresen teljesíteni. Miután pedig én magam azon az állásponton vagyok, hogy mindig a legjobb ajándékot akarom kiválasztani, van, hogy hónapokat gondolkodom egy adott ajándékon, míg úgy igazán megérik. Ebben az esetben viszont nagyon örültem, hogy ennyit gondolkodtam, ugyanis egy Oakley szemüveg mellett döntöttem. Mint sokan tudják az Oakley szemüvegek kifejezetten a sportolókra vannak specializálva. A kialakításuktól kezdve a teljes funkcionalitásukig úgy vannak megtervezve, hogy abszolút egy sportoló igényeire vannak szabva. Édesapám pedig egy örök sportember. A sportolás nem csupán a hobbija, hanem az élete is. Évekig katonai kiképzőtisztként dolgozott és emellett profin tájbokszolt, mára már 55 felett felhagyta ezeket a tevékenységeit, immár személyi-edzőként dolgozik, és emellett állandóan sportol. Vagy fut, vagy súlyzózik, vagy biciklizik, soha egy percre sem áll le és így tartja magát olyan egészségesen, hogy akár 15 évet is letagadhatna.

Abban már az elején is biztos voltam, hogy valami sporttal kapcsolatos ajándék kellene neki, de miután konkrét edzőtermünk van otthon ez sem, olyan egyszerű eset, hiszen tényleg majdnem hogy mindene adott egy teljes profi edzéshez. Így inkább a kiegészítők között nézelődtem és így találtam rá az Oakley szemüvegeire, melyek valóban kifejezetten sportolóknak vannak kifejlesztve.

Oakley szemüvegek, avagy a sportos divat

Amikor Jim Jardan megalkotta az Oakley szemüvegeket az volt az első és mindmáig vezérgondolata, hogy két alappilléren nyugodjon a márkája, mégpedig a „funkcionalitás és tökéletes megjelenés” Jim Jardan 1975-ben keltette életre a másig rendkívül népszerű Oakley márkát. Az Oakley tulajdonképpen ezóta töretlenül, minden sportág sportolóinak kiemelkedő védelmet nyújt a legkiválóbb teljesítmény elérése érdekében. Az Oakleynál a tökéletes sportos dizájnja a legmagasabb minőséggel és a maximális kényelemmel párosul. Érdemes tudni, hogy az eredeti Oakley szemüvegeket a kissé futurisztikus dizájn és a száron fellelhető “O” logó jellemzi.

Úgy gondolom fontos megemlíteni, hogy a szörfösök, autóversenyzők, snowboardosok és más sportágak versenyzői részére gyártott napszemüvegek illetve sportszemüvegek mellett az Oakley dioptriás szemüvegeket is kínál. A sportos dizájn által inspirált Oakley dioptriás szemüvegek is az Oakley márkára jellemző kifejezetten sportos dizájnúak. Az Oakley kínálata rendkívül széles választékkal rendelkezik, így mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő színű keretet vagy esetleg formát. Itt mindenki megtalálja a legkedvezőbb alternatívát, akár az egyszerű, vékony keret vagy inkább a feltűnő, színes dizájnt kedveli. Én személy szerint minden szemüvegemet az eOptika weboldaláról szoktam rendelni, így most is ehhez a weboldalhoz fordultam, amikor egy Oakley szemüvegre kívántam beruházni.

Személyes tapasztalatok az Oakley szemüvegekkel

Miután én személy szerint nem használtam Oakley szemüveget, így kizárólag közvetett módon, édesapám benyomásaira tudok támaszkodni az adott kérdéskörben. Apa saját bevallása szerint maximálisan meg van elégedve az adott szemüveg típusokkal és rendszeresen használja őket, mindenfajta szabadidős tevékenységhez, mint például futás vagy biciklizés, néha napján görkorcsolyázás. Ő személy szerint abszolút meg van elégedve az adott Oakley szemüveggel és saját véleménye szerint össze sem hasonlítható más szemüvegekkel, főleg nem sportolás közben. Ugyanis ez a szemüveg ténylegesen arra van specializálva, hogy a szabadban sportoló emberek igényei legyenek kielégítve. Így a kialakítása is az egyébként szerintem felettébb vagány dizájn mellett arra törekszik, hogy elsősorban a sportolási igényekhez szükséges elmaradhatatlan funkciókat elégítse ki. De mindemellett szerintem a külső kialakítása mellett sem érdemes elsiklani, ugyanis nekem személy szerint kifejezetten tetszik az a fajta vagány, igazán sportos dizájn, amit az Oakley szemüvegek képviselnek. Mindent összegezve nekünk nagyon bevált az Oakley szemüvegek használata és az aktív sportolókat csak bátorítani tudom, hogy próbálják ki az adott szemüveget, ugyanis garantáltan nem fogják megbánni az erre való beruházást. Akit bővebben érdekelne az Oakley szemüveg előnyei, illetve kialakítása esetleg fajtáji az látogasson el vagy az Oakley hivatalos weboldalára, vagy az eOptika weboldalára, ahol akár azonnal meg is tudja rendelni a kiválasztott szemüveget.

Az Oakley szemüvegek titka

Egy minőségi szemüveg titka nem abban rejlik, hogy méregdrága, még csak nem is abban, hogy olyan minőségi anyagból készül, hogy kibír akár tíz évet is. A dolog lényege, hogy tíz évig szeretjük is. Azaz eleve illeszkedik az arcunkhoz és nem egy illékony divatot próbál képviselni, hanem a saját stílusunkat emeli ki, abba illeszkedik. Ez pedig a dizájn, a hozzáértés, ami már tervezéskor megmutatkozik.