Startol a Tisza-tó

A Tisza-tavi Természetjárás Éve munkacsoport augusztus 15-én tartotta első megbeszélését, melyen szakmai véleménycsere zajlott a Nemzeti Parkok, Hatóságok, Természetvédelmi Egyesületek, Tourinformos kollegák, és tapasztalt turisztikai szolgáltatók és a Tisza-tavi Projekt Iroda munkatársai között.
A Munkacsoport lehatárolta a Természetjárás fogalmát: a természet látványáért, természetbarát közlekedési módokat preferálva történő tevékenységet értenek alatta. Ennek értelmében, a 2007-es évben a Tisza-tavi kajak-kenutúrák, a csónakos barangolások, a kerékpártúrák, a lovas-szekeres sétautak és a gyalogos ökotúrák kerülnek a termékfejlesztés és a kommunikáció középpontjába. Szerencsés módon a tematikus év erősíti a Tisza-tavi régió Village+ ökoturisztikai védjegy népszerűsítését a belföldi utazóközönség körében.

A szakemberek szorgalmazzák néhány tematikus túraútvonal kijelölését, táblázását, biztató jelek elhelyezését. Továbbá kialakítják a túraközpontok kritérium rendszerét, melynek segítségével közel 40 szolgáltató (szálláshely, szabad vízi strand, étterem és kikötő) nyújt komplex és színvonalas szolgáltatásokat túrázók részére.
Októberben túravezető képzést szerveznek a Nemzeti Parkok közreműködésével civil természetbarátok részére, akik jövőre jutányos áron nyújtják szolgáltatásaikat a vendégek számára.
Túranaptár szerveződik a négy évszakos természetjárás jegyében: a februári jégtúrától a Tisza-tavi ötpróbáig, az őszi madármegfigyelő túrákon keresztül a Szélmalom kerékpáros túráig bezárólag.
A munkacsoport 4-6 hetente találkozik: véleményezik a Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda jövő évi terveit és számtalan gyakorlati információval és ötlettel gazdagítják a Tisza-tavi kampányt. További információ: Molnár Anita 30/250-40-15.