A Természetjárás Évében 33 túraközpont vár Téged a Tisza-tavi régióban, ahol segítenek Neked megtervezni a kirándulásaidat. A túraközpontok már legalább két éve működő, magas minőségi szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyek, kikötők vagy éttermek, a következő szolgáltatásokkal:

 

  • túraeszköz bérlés: kerékpárok, csónakok, kenuk, vagy lovas szekér
  • jogosítvánnyal rendelkező túravezetők
  • túraközpont-éttermeinkben túramenü, sport italok, útravaló túracsomag
  • őrzött parkoló

 

  • információ, túraajánlatok, térképek és kiadványok

Keresd a Tisza-tavi kerékpáros-Vízi és lovas túraközpontokat! További információ üdülési ajánlatokról, útvonalakról, és a természetjárás évéről: www.tisza-to-info.hu

tisza tó utak

Abádszalók

 

Túraközpont „Kiad-Lak Apartmanok” – Abádszalók
5241 Abádszalók, Alsóerdősor út 70/a.

„Indulj a Kiad-Lak Apartmanokból és töltsd a napot sportolással Abádszalókon!”

Főidényben 4 fő részére 3 éjszaka 4 nap, egy egész napos és egy fél napos természetjáró kerékpáros túra képzett túravezetővel, 2 napra túramenü biztosításával.

A programcsomag ára: 48.000,-Ft. Az ár a kerékpárok bérleti díját tartalmazza.

 

 

Túraközpont Rév apartmanok – Abádszalók
5241 Abádszalók, Arany János út 2.

„ Nálunk RÉV- be ér…”

Szállás: Abádszalók, Arany János út 2 sz. alatt található RÉV Apartmanokban, melyek 2 szoba, fürdőszoba, wc, konyhasarok, és közlekedő elrendezésűek.
Mindegyik apartman klimatizált, hűtővel, televízióval felszerelt.

A programcsomag része egy 3 órás vízi túra motorcsónakkal a Tó legszebb, és legzártabb területeire. A második napon kerékpártúra a Tó körül kiépített kerékpárúton, vagy igény szerint a kunhegyesi szélmalom megtekintése. Az ár tartalmazza: 3 éjszaka szállásdíját, háromszori reggeli, 3 turista menü, és 2 uzsonna csomag, illetve a túrák árát túravezetővel, kerékpár bérleti díját.

Két felnőtt, és két 18 év alatti gyermek esetén a programcsomag ára: 82 400 Ft.Az ajánlat június 30-ig és augusztus 27-től vehető igénybe.

Besenyőtelek

Hotel Fauna – Bese-
nyőtelek-Tepélypuszta
3375 Besenyőtelek – Tepélypuszta

„Hotel Fauna – „nemzeti parkok közelében, árnyas fák tövében”

Túrázzon családjával a Hevesi síkön, a Tisza-tónál, Hortobágyon vagy az Egyek-Pusztakócsi mocsárvilágban. Ajánlatunk 4 fő részére, 4 nap, 3 éjszakás tartózkodással, 2 garantált túrával túravezetővel az Egyek-Pusztakócsi mocsarak 15 km-es egész napos túráján.

Az ajánlat félpanziós ellátást tartalmaz. Ára: 2 db 2 ágyas elhelyezéssel 73.200 Ft

Berekfürdő

Apartman Hortobágy – Berekfürdő
5309 Berekfürdő, Fürdő u. 26.
„A Hortobágyi Nemzeti Park és a Tisza-tó ölelésében – öko- és kerékpáros túrák az Apartman Hortobágy szervezésében”

Kerékpáros túracsomag ajánlatunk 2 felnőtt és két gyermek részére, 2 éjszakára: 30 km-es kerékpáros túrával : Berekfürdő-Hortobágyi Nemzeti Park-Tilalmas-Karcag-Berekfürdő – képzett túravezetővel, 10 km-es madármegfigyelő kerékpáros túrával, fotózással – képzett túravezetővel.
Elhelyezés négy ágyas, fürdőszobás, komfortos, 4 ágyas apartmanokban.
Az üdülési csomag ára március 1-től június 15-ig és augusztus 25-től november 18-ig: 28 000 Ft + idegenforgalmi adó.

Megbékélés Háza – Berekfürdő
5309 Berekfürdő, Berek tér 19.
„Kunhalmok szomszédsága, gyógyító víz hullámzása”

Békés és egyben aktív pihenést kínálunk a Kunhalmok mellett, a Hortobágyi Nemzeti Park és a Tisza-tó ölelésében Berekfürdőn.
A gyógyfürdőtől 200 méterre szép barátságos szobákkal, házias konyhával várjuk kedves vendégeinket.
Ajánlatunk 4 fő részére, 4 nap /3 éjszaka/ félpanzióval, két kerékpáros vagy gyalogos túrával, túravezetővel 68.000.- Ft, mely tartalmazza az idegenforgalmi adót is.
Az ajánlat május 31-ig és szeptember 1-től érvényes.

Thermál Hotel
Szívek – Berekfürdő
5309 Berekfürdő, Berek tér 
„Kuntúra kerékpárral – Gyógyvíz, csend, pihenés az Alföld közepén”

3 éjszaka szállás, félpanzió, a saját fürdő és a szauna használata, zárt parkoló igénybe vétele. 1 egész napos kerékpáros túra, túravezetővel az alábbi útvonalon: Berekfürdő- Karcag / Kunsági múzeum, Kun lovarda – Zádor híd – Kunhalmok – Berekfürdő. Programcsomag ára: előszezonban ( április 30 ig és október 1 től) ……, főszezonban……. Ft. 2 gyerek és 2 felnőtt részére, mely tartalmazza az idegenforgalmi adót is.

Kisköre

Túraközpont Ezüst
Horgony Hotel és
Étterem – Kisköre
3384 Kisköre, Tisza II. Ltp.
„Várja Önt a Tisza-tavi Való Világ!”

Ajánlatunk: 4 fő részére elhelyezés 2db 2 ágyas szobában …. Éjszaka … nap , reggelivel, félpanziós ellátással, egy 25 km-es kerékpáros túrával , valamint egy Kiskörei Vízlépcső látogatását érintő gyalogos túrával, kézműves programmal.
A túrákhoz túravezetőt biztosítunk. A programcsomag ára: elő- és utószezonban 60.000. Ft

Kócsújfalu

Gólyavár Porta–
Tiszafüred-Kócsújfalu
5359 Tiszafüred-Kócsújfalu, Munkácsy u. 21.
„Madarak társaságában a Hortobágyi Nemzeti Park kapujában”

A Gólyavár – porta vendégházai félúton a Tisza-tó és a Hortobágyi Kilenclyukú híd között, azoktól 16 km-re Kócsújfaluban találhatók.
Elhelyezés: A két korhűen felújított, természetes anyagokból készült vendégházban, mely tornácos, búboskemencés, teljesen felszerelt. A vendégház összkomfortos, fűthető, gyermekbarát.
Ajánlatunk: 4 fő részére, 4 nap, 3 éjszaka, reggelivel, kerékpáros ökotúra szakvezetéssel az Egyek – Pusztakócsi mocsarak bemutató területen, érintve a Meggyes-csárdát és a Górés-tanyát kerékpárhasználattal, és bográcsgulyás vacsorával.
Az ár tartalmazza a Nemzeti Park látogatásához szükséges belépőkártyák árát és beszerzését, valamint az idegenforgalmi adót is. Ára: 64 600 Ft

Kunhegyes

 

Zita Vendégházak és Szélkakas Vendégfogadó – Kunhegyes 5340 Kunhegyes, Kossuth L. út 80. 

„Vedd magadhoz a túramenüt és pattanj kerékpárra, majd térj be egy magyaros vacsorára a Szélkakas Fogadóba és ezután a Zita Vendégházakban térhetsz nyugovóra”

Elhelyezés: Bio-Nádas parasztházban amelyben felszerelt konyha, zuhanyzós fürdőszoba, búbos kemencés nappali található, valamint a „Zsigmond ház”ban, melyben 2×2 ágyas szoba felszerelt konyha zuhanyzós fürdőszoba található.
jánlatunk: kerékpártúra Abádszalókra és Kiskörére – vízerőmű és bemutatótelep megtekintésével, valamint gyalogtúra a kunhegyesi Komlóssy féle szélmalomhoz. A szélmalom belsejének megnézése túravezetővel.
A programcsomag tartalmazza 3 éjszaka szállásdíját és reggelit, valamint 3 turista menüt, és 2 uzsonna csomagot, a túrák árát túravezetővel. Ára: 130 000 Ft. Az ajánlat július 31-ig és augusztus 27-től vehető igénybe.

Nagykörű

Túraközpont Mezei
Panziók – Nagykörű
5065 Nagykörű, Bajcsy-Zsilinszky út 12.
„Tisza menti kalandozás”

Elhelyezés Nagykörűben a Mezei Panzióban, 2, 3 vagy 4 ágyas szobákban. Ajánlatunk 4 fő részére (2 felnőtt, 2 gyerek) 4 nap 3 éjszaka szállás, félpanziós ellátással, továbbá egy egész napos kerékpártúrát túravezetővel.
Ára: 62.000,- Ft. Igénybe vehető: Április 1-től -június 30-ig, és szeptember 1-től október 31ig.

Poroszló

Túraközpont Cserőháti Vendégház – Poroszló
3388 Poroszló, Berzsenyi út 2.
„Vízparti, természet közeli ajánlatokkal vár a Cserőháti Vendégház!”

A programcsomag tartalmazza … fő részére … éjszaka szállást apartmanban, idegenforgalmi adót, hordozható infra és gőzszauna használatát, félpanziós ellátást, továbbá a Tisza-tavi Tanösvény és Vízisétány 2 órás programját, télen madáretető túrát túravezetéssel és egy egész napos kerékpártúrát a kiskörei Vízlépcső megtekintésével kerékpár és túravezető biztosításával.
A programcsomag ára: 77 000 Ft Az ajánlat június 30-ig és augusztus 27-től vehető igénybe.

Club Thermál Kastély – Poroszló
3388 Poroszló, Kastély út 10. 
„Üdüljön – Pihenjen és szervezze konferenciáit, meetingjeit a Tisza-tónál Poroszlóra a Club Thermál Kastélyban.”

A kastélyban zuhanyzós vagy kádas Tv-vel hűtővel francia ágyal ellátott szobákat biztosítunk nagyobb családos vendégeinknek pedig igénybe vehetik a 70 m2-es teljesen felszerelt apartmanjainkat. Ajánlatunk: 4 nap 3 éjszaka 4 fő részére félpanzióval : 94.000 Ft . Az ár tartalmazza a külső-belső medence, zárt parkoló fitnesz terem, minigolf ingyenes használatát valamint egy 2 órás kerékpártúrát a Tisza-tó környékén túra vezetővel, valamint egy 1 órás csónakkirándulást a Tisza – tavon vagy a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény meglátogatását. Az kedvezményes ajánlat igénybe vehető: április 1-től május 30ig, ünnepek kivételével, valamint szeptember 1-től október 20-ig.

Fűzfa Pihenőpark – Poroszló

3388 Poroszló, Kossuth L. u. 81. 

„Aktív pihenés gyönyörű környezetben”

A Tisza-tó partján, családias környezetben várjuk a pihenésre, kikapcsolódásra, váró vendégeket. A Pihenőpark ízlésesen berendezett, fürdőszobás szobái, Tv-vel, hűtővel, felszerelve, valamint éttermünk gazdag hal- és különleges ételspecialitásai minden igényt kielégítenek. Ajánlatunk 4 fő (2+2 fő) részére, 3 éjszaka 4 napra szállás, reggeli, félpanziós ellátás, uszoda-, szauna-, jacuzzi- használata, egy Tisza-tavi madármegfigyelő csónak vagy kenu túra, valamint egy fél napos kerékpár túravezetővel. Ár: 95.800 Ft , az ajánlat igénybe vehető: május 31-ig és szeptember l-től.

Nyárfa Camping – Poroszló

3388 Poroszló, Alsóréti út 16/a. 

„Akár csónakázás, akár horgászat, a Nyárfa Campingben mindig túravezetővel kirándulhat!”

Üdülési ajánlatunk 4 fő részére, 3 éjszaka 4 nap, mely magába foglal két alkalommal 2 órás motorcsónakos vagy kenutúrát a Tisza-tavon legyen az fotószafari vagy egy Naplemente túra túravezetővel. A programcsomag ára apartmanos elhelyezéssel: 40.000 Ft.

Sarud

Eurostrand Kemping
és Ifjúsági Tábor – Sarud 3386 Sarud, Szabadvízi Strand 
„Táborod, osztálykirándulásod helyszíne legyen az Eurostrand, és a nyárban biztosan nem csalódhatsz!”

Az Eurostrand és kemping Sarudon, a Tisza-tó közvetlen partján helyezkedik el gyermekbarát komplexumunk, mintegy 100000m2-en, saját vízparton!
Ajánlatunk: 2 felnőtt és 2 gyermek részére, 4nap 3 éjszaka, apartman házban történő elhelyezéssel, félpanziós ellátással, továbbá 4 órás kerékpár túrával, túravezetővel, gátőrház-, templom-, falumúzeum látogatással és állat simogató udvar megtekintéséve.
Ára: 39.000 Ft, mely tartalmazza a teljes körű strand- és sportpálya használatot. Az ajánlat igénybe vehető: május 1től június 30ig, és szeptember 1-től október 30ig.

Tiszafüred

Albatrosz Kikötő–
Tiszafüred
5350 Tiszafüred, Bán Zsigmond u. 67.
„Albatrosz kikötő: Feledhetetlen emlékek kenuk és kajakok szárnyán!”

Elhelyezés: 4 személyes bungalókban. (WC, zuhanyzó a kikötő területén, közös helyiségben.) Ajánlatunk … fő részére 3 éjszaka 4 nap, reggelivel, egy fél napos kerékpártúrát a Tisza-tó környékén túravezetővel és kerékpárhasználattal, egy 6 órás kenutúrát a Tisza-tavi Madárrezervátumba túravezetővel és kenuhasználattal, és egy 5 órás motorcsónakos fotószafarit a Tisza-tavi Madárrezervátum területén. Ára: 44. 400 Ft. Az ajánlatunk érvényes: 2007. május 1.-től 2007. október 30.-ig.

Gulyás Vendégház és Lovastanya –
Tiszafüred-Örvény
5358 Tiszafüred-Örvény Esze Tamás u. 2/b.
„Gulyás Vendégház és Lovastanya – Túrák lóháton körbe a tóparton, szállás a vendégházban a puszta szomszédságában!”

Ajánlatunk: 4 fő részére 4 nap 3 éjszaka reggelivel, egy egy órás lovaskocsikázással, másfélórás csónaktúrával a Tisza-tavi Madárrezervátumban túravezetővel és csónakhasználattal. Ára: 48.000,-Ft. Specialitásunk: Tisza-tavi lovastúra csillagtúra jelleggel: 3 éjszaka, 2 napos csillagtúra félpanzióval: 45.750,-Ft/fő -napi 5 órás lovaglással.

HNP Nyugati Fogadó – Tiszafüred
5350 Tiszafüred 
„ Kapu a mocsárvilágba”

Tisza-tó és Hortobágy között pusztai környezetben, lovak, szamarak, rackajuhok békés legelészését figyelve kapcsolódhat ki a Hortobágyi Nemzeti Park Nyugati Fogadóházában.
Ajánlatunk keretében 4 fő részére biztosítunk 3 éjszakára szállást 2 db 2 ágyas szobában reggelivel, 1 napos kerékpárbérlettel és egy fél napos vezetett kerékpártúrával az Egyek-Pusztakócsi Mocsarak Tanösvényen, valamint a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény látogatását, belépőkártyát a HNP területeire, 1 napos kenuhasználatot a Tisza-tavon, és egy másfél órás szekerezést túravezetéssel a pusztában. Ára: 49.000 Ft. Az ajánlat előzetes bejelentkezés alapján április 15 – július 1. és szeptember 1 – október 31. között bármikor, a közbenső időszakban kedd éjszakai szállást magába foglalóan vehető igénybe.

Kormorán Kikötő – Tiszafüred-Örvény
5358 Tiszafüred-Örvény
„Fedezze fel a Tisza-tavat három nap alatt!”

Ajánlatunk 4 fő részére 4 nap 3 éjszaka vízparti luxus vendégházakban, egy fél napos kerékpáros túrával vezetővel és kerékpárhasználattal, egy 3 órás csónakos barangolás túravezetővel csónakhasználattal, egy 5 órás kenutúra vezetővel és kenuhasználattal Ára: 50.000 Ft. (196 Euro) Ajánlatunk érvényes 2007.június 30 ig, és augusztus 31. után.

Mani Üdülő Bt. – Tiszafüred

5350 Tiszafüred, Szabadság u. 20-22.

„Ahol érdemes napozni a medence parton vagy kerékpárral körbetekerni a Hortobágyon!”

A Tiszafüredi Mani Üdülő a Tiszától 2 km-re, 3500 m2-es területen lévő apartmanfalu. Ajánlatunk 4 fő részére, 4 napra, 3 éjszakára szállás 2/2 ágyas apartmanokban, egy félnapos kerékpártúrával az Egyek-Pusztakócsi mocsarakhoz, egy egész napos kerékpártúrával Tiszaörvényre, csónakázással a Tisza-tavon, melynek ára: 74.000 Ft, ajánlatunk igénybe vehető: 2007.03.01-06.30-ig és 09.01-10.31-ig.

Nádas Panzió és
Pihenőpark–Tiszafüred
5350 Tiszafüred, Kismuhi u. 2. 
„Családi kalandtúra a Tisza-tónál”

Vendégeinket négyágyas családi szobában szállásoljuk el, a szobában tv és mini hűtő van, a szobához saját zuhanyzó és wc tartozik. A programcsomag tartalmaz egy 4 órás Naplemente kerékpártúrát vezetővel és kerékpárhasználattal, és egy 4 órás Madárfigyelő gyalogtúrát ajánlunk, túravezetővel. A csomagár 46.500 Ft, mely tartalmazza 2 felnőtt és 2 gyermek (12 éves korig) 3 éjszakára szóló szállását, reggelivel, két túrát túravezetővel, kerékpár biztosítását, valamint 1 óra műfüves sportpálya és 1 óra szauna használatot. Ajánlatunk 2007. Április 01. –Június 29. és Augusztus 30. – November 04. között érvényes.

Pepita Ifjúsági Szállás–Tiszafüred
5350 Tiszafüred, Kossuth tér 10.
„Túrák, strandolás, horgászat, csónakázás, programok, amiket a Pepita Szállóban az egész család megtalál”

Ajánlatunk: 2 felnőtt és 2 gyermek részére, 3 éjszaka, 4 nap reggelivel, félpanziós ellátással, egy egész napos kerékpáros túra túravezetővel és kerék párhasználattal, valamint egy 6 órás Vízi túrával túravezetővel, kenu vagy csónakhasználattal, melynek ára: 51 500 Ft. Az ajánlat július 31-ig és augusztus 27-től vehető igénybe.

Szabics Kikötő és Szabadidőpart-
Tiszafüred-Örvény
5358 Tiszafüred-Örvény 
„Biztonság, gondoskodás, kényelem – Az élő Tisza legnagyobb horgász- és jachtkikötőjében”

Ajánlatunk: 4 fő részére, 4 nap 3 éjszaka, reggelivel, egy másfél órás fotószafari a Tisza-tavi Madárrezervátumban, és egy Naplemente túra a Tisza-tavon túravezetővel és csónakhasználattal, ingyenes kerékpárhasználattal. Elhelyezés: A kikötő területén levő komfortos, 2 ágyas, pótágyazható nyaralóházainkban. Ára: 55. 000 Ft

Tiszaörs

Tourist Farm
Lovasudvar– Tiszaörs
5362 Tiszaörs, Lovasudvar
„Ha nem tudod mit tegyél idén tavasszal, ősszel, nyáron, lovaskocsikázz és éjszakázz a Hortobágyon!”

Ajánlatunk: 4 fő részére 4 nap 3 éjszakára félpanziós ellátással a diákszálló 4 ágyas, közös zuhanyzós szobájában. A program tartalmaz két alkalommal 2 órás lovaskocsis túrát a Hortobágyi Nemzeti Park területén és a Tiszaigari Arborétumhoz. Ára. 62.500 Ft. Az ajánlat július 31-ig és augusztus 27-től vehető igénybe.